doctor image

Φιλιππίδης Μιχάλης DMCA. DES.
Χειρουργός Μαστού - Γυναικολόγος

Ο Ειδικός Μαστολόγος Μιχάλης Φιλιππίδης σπούδασε ιατρική στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) απ' όπου αποφοίτησε με μεγάλη διάκριση. Στη διάρκεια της ειδικότητας του και πέρα από την βασική ειδικότητα της γυναικολογίας-μαιευτικής, εξειδικεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική και στη παθολογία του μαστού.

Βιογραφικό

Ο Ειδικός Μαστολόγος Μιχάλης Φιλιππίδης σπούδασε ιατρική στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών (ULB) απ' όπου αποφοίτησε με μεγάλη διάκριση. Κατόπιν επελέγη από το Κολέγιο της Γυναικολογίας-Μαιευτικής για την ειδικότητα του στο νοσοκομείο Braine -l'Alleud/Waterloo για 2 χρόνια και στα νοσοκομεία IRIS SUD των Βρυξελλών για αλλά 3. Στη διάρκεια της ειδικότητας του και πέρα από την βασική ειδικότητα της γυναικολογίας-μαιευτικής, εξειδικεύτηκε στη λαπαροσκοπική χειρουργική και στη παθολογία του μαστού.

Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας, πραγματοποίησε διαπανεπιστημιακό δίπλωμα ( DIU) στην κολποσκόπηση και στη παθολογία του αιδοίου και του τράχηλου στη Reims της Γαλλίας, ευρωπαϊκό πανεπιστημιακό δίπλωμα λαπαροσκόπησης στην Clermont - Ferrand στη Γαλλία ενώ προς το τέλος της ειδικότητας του βρέθηκε στο ογκολογικό κέντρο Rene Huguenin του Παρισιού όπου ολοκλήρωσε την υπερειδίκευση του στη παθολογία του μαστού ενώ παράλληλα παρακολούθησε με επιτυχία και το πρόγραμμα του πανεπιστημιακού διπλώματος της παθολογίας του μαστού, του ογκολογικού αυτού κέντρου.

Τον Οκτώβριο του 2004, προσελήφθη στο δίκτυο νοσοκομείων Iris Sud των Βρυξελλών με την ιδιότητα του επιμελητή μαστολόγου -χειρουργού γυναικολόγου. Εργάστηκε ως βασικό μέλος της κλινικής του μαστού στην κεντρική νοσοκομειακή μονάδα (Hopital d'Ixelles - Etterbeek) και ως υπεύθυνος της μονάδας μαστού σε ένα εκ των περιφερειακών νοσοκομείων του δικτύου (Hopital Moliere - Longchamps).

Ως βασικό μέλος της κλινικής μαστού του νοσοκομείου Ixelles – Etterbeek, συμμετείχε σε προγράμματα του EORTC ( European Organisation for Research and Treatment of Cancer ), ενώ ιδιαίτερο αντικείμενο μελέτης για τον ίδιο είναι οι μικροβιοψίες του μαστού.

τον Οκτώβριο του 2007 επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από μετά από; 14 χρόνια σπουδών και εργασίας. Σήμερα συνεργάζεται με τον ιατρό Κο Γ. Πιστοφίδη και αποτελεί μέρος της ομάδας του, τόσο στο ΙατρείοΔιαγνωστικής και Θεραπευτικής Γυναικολογίας όσο και στοτμήμα Γυναικολογικής Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στον Λευκό Σταυρό.

Ο κύριος Μ. Φιλιππίδης είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Σήμερα
Mediterraneo Hospital
Ογκοπλαστικός Χειρουργός Μαστού

2007 – 2011
Υπεύθυνος Ιατρείου Μαστού
Ιατρείο Διαγνωστικής και Θεραπευτικής Γυναικολογίας Γ. Πιστοφίδη – Μ. Φιλιππίδη Ψηλάφιση – Υπέρηχος μαστών – Παρακέντηση (FNA) – Μικροβιοψίες (Tru-cut) – Πλήρης χειρουργική αντιμετώπιση ( Ογκεκτομή – Μαστεκτομή – Λεμφαδενικός καθαρισμός – Φρουρός λεμφαδένας)

2004 – 2006
Καθηγητής Οικογενειακού Προγραμματισμού και Σεξολογίας για τις φοιτητές 3ουκαι 4ου έτους, τμήματος νοσηλευτικής – μαιευτικής Ελεύθερου Πανεπιστημίου Βρυξελλών
Βρυξέλλες, Βέλγιο

2001 – 2006
Επιμελητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας, τμήμα Μαστού
Διανοσοκομειακό Δίκτυο IRIS SUD : Centre Hospitalier Etterbeek – Ixelles et Hôpital Molière Longchamps
Βρυξέλλες, Βέλγιο

1999 – 2001
Μαιευτήρας-γυναικολόγος
Νοσοκομείο Braine l'Alleud
Waterloo, Βέλγιο

Εκπαίδευση

2001 – 2004
Centre Hospitalier Etterbeek-Ixelles, Βρυξέλλες, Βέλγιο

1999 – 2001
Hôpital de Braine-l’Alleud/Waterloo, Μπρεν Λαλέ, Βέλγιο
Ειδικότητα Μαιευτικής – Γυναικολογίας με εξειδίκευση στην παθολογία του μαστού

2004
Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Παθολογίας Μαστού
Centre René Huguenin, Πανεπιστήμιο Βερσαλλίας, Γαλλία

2004
Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης
Clermont-Ferrand, Γαλλία

2003
Πανεπιστημιακό Δίπλωμα Κολποσκόπησης
Reims, Γαλλίας

1992 – 1999
Πτυχίο Ιατρικής
Ελέυθερο Πανεπιστημίου Βρυξελλών, Βέλγιο
Τίτλος: MDDES-με διάκριση

Εργασίες – Δημοσιεύσεις - Παρουσιάσεις

Prenatal diagnosis of forked umbilical cord in monochorionic diamniotic pregnancy with venovenous anastomosis : a form of umbilical cord conjoined twins
Thomas D, Dargent JL, Brans A, Filippidis M.
Ultrasound Obstet Gynecol. 2006 Oct;28(5): 735-6.

Μικροβιοψίες υπό ψηφιακή στερεοτακτική παρακολούθηση με το σύστημα BARD® και χρήση της βελόνας 12G για τις μικροασβεστώσεις μαστού
Διπλωματική Εργασία τέλους Εξειδίκευσης, Βρυξέλλες, Βέλγιο
Ιούνιος 2004

Actinomycosis and levonorestrel intrauterine devices (LNG-IUD)
Congrès National Societé Royale Belge de Gynécologie et Obstétrique, Σπα, Βέλγιο,
11-12 Μαίου 2001

The sentinel node in breast cancer: an acceptable false negative rate
3ο Συνέδριο Ευρωπαικής Γυναικολογικής Εταιρείας, Μπριζ, Βέλγιο,
28-30 Οκτωβρίου 1999

Osteoporosis management
Rozenberg S, Vandromme J, Ayata NB, Filippidis M, Kroll M.
Int J Fertil Womens Med. 1999 Sep-Oct; 44(5):241-9. Review.


Εξειδίκευση

  • Ογκοπλαστική Χειρουργική Μαστού

Καλυπτόμενες ασφάλειες

  • Ιδιωτική

Προσωπική ιστοσελίδα

www.mediterraneohospital.gr

Γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου του μαστού;

Ο χειρουργός μαστού, Μιχάλης Φιλιππίδης, εξηγεί γιατί έχουν αυξηθεί τα κρούσματα καρκίνου του μαστού και πως ο καρκίνος αν εντοπιστεί έγκαιρα, μπορεί να είναι πλήρως διαχειρίσιμος.

Διαθέσιμες ώρες

Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-14.00


Τηλέφωνο επικοινωνίας

Κάνε κλικ για να εμφανιστεί το τηλέφωνο