doctor image

Ζερβομανωλάκης Ιωάννης
Γυναικολόγος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Βόννης, Εξειδικευμένος στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση και στη Διατήρηση Γονιμότητας, Επιστημονικός Συνεργάτης Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life ΙΑΣΩ, Διευθυντής του Κέντρου Γονιμότητας-Εγκυμοσύνης-Μαστού Woman Center.

Βιογραφικό

Ο Δρ. Ιωάννης Ζερβομανωλάκης γεννήθηκε το 1975. Το 1992 ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε το 1998. Στη συνέχεια ακολούθησε την ειδικότητα Γυναικολογίας-Μαιευτικής στη Γερμανία.

Παράλληλα με την άσκηση ειδικότητας, το χρονικό διάστημα 2000-2005, ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα «τη συσχέτιση της ποιότητας των εμβρύων με τα πρωτόκολλα διέγερσης που εφαρμόζονται στην εξωσωματική γονιμοποίηση», στο Πανεπιστήμιο της Βόννης. Στα πλαίσια της διατριβής του επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο Yale και εργάστηκε ως επιστημονικός ερευνητής στο Εθνικό Ίδρυμα Υγείας (ΝΙΗ) των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Το 2006, μόλις έλαβε την ειδικότητά του, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης ανέλαβε τη θέση επιμελητή στην Κλινική Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Πανεπιστημίου του Innsbruck στην Αυστρία. Από τη θέση αυτή ασχολήθηκε με όλο το φάσμα περίθαλψης ζευγαριών με υπογονιμότητα και με όλες τις σύγχρονες μεθόδους εξωσωματικής γονιμοποίησης. Ως υπεύθυνος της αυστριακής τράπεζας ιστών ωοθήκης για νεαρές γυναίκες με καρκίνο που επιθυμούν την απόκτηση παιδιών μετά το τέλος της θεραπείας, πραγματοποίησε το 2009 την πρώτη επαναμεταμόσχευση ιστών ωοθήκης στην Αυστρία, μια από τις πρώτες επαναμεταμοσχεύσεις ιστών ωοθήκης παγκοσμίως.

Η επιτυχής του εργασία βραβεύτηκε με τα ερευνητικά βραβεία της Αυστριακής Εταιρίας Γυναικολογίας και της Αυστριακής Εταιρίας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ενώ το 2008 ορίστηκε Αναπληρωτής Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Κλινικής Γυναικολογικής Ενδοκρινολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2009, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης προσφέρει την εμπειρία του πάνω στην Εξωσωματική Γονιμοποίηση σε όλα τα ζευγάρια με πρόβλημα στην απόκτηση παιδιών, ενώ ιδρύει την πρώτη τράπεζα ιστών ωοθήκης στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2008 σε συνεργασία με την Κλινική ΜΗΤΕΡΑ, όπου και εργάστηκε μέχρι το 2015.

Αποδεχόμενος το καλοκαίρι του 2015 την πρόσκληση για συμμετοχή ως ιδρυτικό μέλος στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής Institute of Life του Μαιευτηρίου ΙΑΣΩ, o Δρ. Ζερβομανωλάκης αποτελεί πλέον μέλος μιας ομάδας που διαχειρίζεται πάνω από 2000 ζευγάρια το χρόνο με θέματα γονιμότητας. Το Institute of Life είναι ένα από τα πρότυπα Κέντρα Εξωσωματικής στην Ευρώπη, ενώ το Εργαστήριό του διαθέτει τα πιο σύγχρονα μηχανήματα που εξασφαλίζουν τις καλύτερες συνθήκες επιτυχίας.

Παράλληλα, μαζί με την εξειδικευμένη σε παθήσεις μαστού Παθολόγο-Ογκολόγο Φλώρα Σταυρίδη, ο Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι υπεύθυνος του Πρότυπου Ιατρικού Κέντρου WomanCenter, όπου η γυναίκα βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής. Η γυναικολογική υγεία, η γονιμότητα, η εγκυμοσύνη, οι παθήσεις του μαστού αποτελούν τους κύριους τομείς της ιατρικής φροντίδας, ενώ δίνεται έμφαση σε εξίσου σημαντικές πλευρές της γυναικείας φύσης, όπως την ψυχολογία και τη διατροφή. Η φιλοσοφία του WomanCenter βασίζεται στην ολιστική προσέγγιση της γυναίκας, σώμα και ψυχή, ενώ η ομάδα απαρτίζεται από εξειδικευμένους, έμπειρους επιστήμονες με μακροχρόνια παραμονή σε ιατρικά κέντρα του εξωτερικού. Στο WomanCenter κάθε γυναίκα αποτελεί μία ειδική, ξεχωριστή περίπτωση, που φροντίζεται με διακριτικότητα και ευαισθησία, ενώ η σχέση μαζί της είναι σχέση ζωής, που χτίζεται σε προσωπικό επίπεδο σε πνεύμα ειλικρίνειας και εμπιστοσύνης.

O Δρ. Ζερβομανωλάκης είναι μέλος των Ευρωπαϊκής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής ESHRE, της Διεθνούς Εταιρίας Διατήρησης Γονιμότητας ISFP και του Πανεπιστημιακού Δικτύου Διατήρησης Γονιμότητας στο γερμανόφωνο χώρο Fertiprotekt.


Εξειδίκευση

  • Ενδοσκοπική Χειρουργική
  • Διατήρηση γονιμότητας γυναικών με καρκίνο
  • Κατάψυξη ωαρίων και ωοθηκικού ιστού
  • Ενδομητρίωση

Καλυπτόμενες ασφάλειες

  • Ιδιωτική

Προσωπική ιστοσελίδα

www.womancenter.gr

Τι είναι το “INSTITUTE OF LIFE”;

Ο μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, μας εξηγεί τι είναι το "INSTITUTE OF LIFE" και τι υπηρεσίες προσφέρει.

Μπορεί μία γυναίκα μετά από καρκίνο να μείνει έγκυος;

Ο μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, μας εξηγεί αν μια γυναίκα μπορεί να μείνει έγκυος μετά από καρκίνο αλλά και αν τα φάρμακα της εξωσωματική προκαλούν καρκίνο.

Τι είναι η κατάψυξη ωαρίων;

Ο μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, μας εξηγεί τι είναι η κατάψυξη ωαρίων και ποια τα οφέλη της.

Τι είναι το ”Woman Center”;

Ο μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, μας εξηγεί τι είναι το "Woman Center" και τι υπηρεσίες προσφέρει.

Γιατί ζευγάρια από το εξωτερικό επιλέγουν την Ελλάδα για να κάνουν εξωσωματική;

Ο μαιευτήρας - χειρουργός γυναικολόγος, Ιωάννης Ζερβομανωλάκης, μας εξηγεί γιατί ζευγάρια από το εξωτερικό επιλέγουν την Ελλάδα ώστε να κάνουν εξωσωματική γονιμοποίηση.

Εξωσωματική και κορωνοϊός: Η επόμενη μέρα

Διαθέσιμες ώρες

Δευτέρα - Παρασκευή 09.00-21.00


Τηλέφωνο επικοινωνίας

Κάνε κλικ για να εμφανιστεί το τηλέφωνο