doctor image

Κουτρολού Παρασκευή
Καρδιολόγος

Η ιατρός αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία της σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Stony Brook University Medical Center στις ΗΠΑ. Σήμερα η Παρασκευή Κουτρολού ασκεί την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο ιδιωτικό της ιατρείο παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

Βιογραφικό

Η ιατρός Παρασκευή Κουτρολού είναι Καρδιολόγος με διακεκριμένη πιστοποίηση και αναγνωρισμένη επιτυχία με σπουδές στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Η ιατρός αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία της σπουδές της στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο Stony Brook University Medical Center στις ΗΠΑ.

Επίσης έγινε κάτοχος του τίτλου American Board Certified in Cardiovascular Diseases. Μετά το πέρας της ειδίκευσης επιλέχθηκε από το παγκοσμίου φήμης νοσοκομείο Mayo Clinic στο Rochester στην Μινεσότα, ΗΠΑ όπου και εξειδικεύθηκε περαιτέρω στην Υπερηχογραφία καρδιάς. Μετά το πέρας οκτώ χρόνων στις ΗΠΑ και παρά το γεγονός ότι έγινε αποδέκτρια επαγγελματικών προτάσεων για καριέρα στην Αμερική αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα με την οικογένειά της.

Σήμερα η Παρασκευή Κουτρολού ασκεί την ειδικότητα της Καρδιολογίας στο ιδιωτικό της ιατρείο παρέχοντας ιατρικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και είναι συνεργάτης της Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία όπου ταυτόχρονα διενεργεί διαθωρακικά υπέρηχα, δυναμική υπερηχογραφία (stress echo) και διοισοφάγεια υπέρηχα.

Με το να μας εμπιστευτείτε και να μας επισκέπτεστε, θα λάβετε υψηλό επίπεδο εξατομικευμένων υπηρεσιών και προηγμένης ιατρικής εμπειρίας. Μπορείτε επίσης να διαβάσετε τις εκτενείς πληροφορίες στον ιστότοπό μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δράσεις της ιατρού και πολλές θεραπείες.

Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγελματός

Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Ελλάδα - 08/2009
Άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Πολιτεία της Μινεσότα, ΗΠΑ - 07/2017

Ερευνητικό έργο

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής και ακαδημαικής μου πορείας έχω αναπτύξει ερευνητικό έργο το οποίο έχει οδηγήσει σε δημοσιεύσεις και παρουσιάσεις σε διεθνή καρδιολογικά συνέδρια με επίκεντρο τη γυναίκα και καρδιαγγειακή νόσο, τη γυναίκα και κύηση, την περιγεννητική καρδιομυοπάθεια και τις βαλβιδοπάθειες.

Ακαδημαϊκή Εκπαίδευση

Έλαβα το πτυχίο μου στην Ιατρική από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών το 2009.

Επαγγελματική-Κλινική εμπειρία-Πιστοποιήσεις κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης

Κατά τη διάρκεια της φοίτησης μου στην Ιατρική Σχολή Αθηνών προετοιμάστηκα για την απόκτηση άδειας ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στις Η.Π.Α. (United States Medical Licensing Examination - USMLE). Μετά από επίδοση στο top 1% των εξεταζόμενων σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο στο USMLE step 1 και στο USMLE step 2 έλαβα το πιστοποιητικό ECFMG (Certificate from Εducational Commission for Foreign Medical Graduates) προκειμένου να ειδικευθώ στις Η.Π.Α. Το ECFMG Certificate είναι το Μόνιμο Δίπλωμα Εκπαιδευτικής Επιτροπής Ιατρικής Μετεκπαίδευσης στο Εξωτερικό το οποίο αναγνωρίζει την ισοτιμία Ιατρικών Σπουδών όλων των εκτός συνόρων των ΗΠΑ Ιατρικών Σχολών, με τις ιατρικές σχολές στις Η.Π.Α. Μετά το πέρας του τριμήνου στα πλαίσια του αγροτικού στο Νοσοκομείο Αγρινίου το 2010 μετέβη στις Η.Π.Α και ξεκίνησα κλινική έρευνα στο τμήμα Αγγειοχειρουργικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Stony Brook University Medical Center της Νέας Υόρκης.

Ειδικότητα Παθολογίας και Πιστοποιήσεις

Το 2011 ξεκίνησα την ειδικότητα της Παθολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Stony Brook της Νέας Υόρκης (Stony Brook University Medical Center, SBUMC ) υπό τον υπεύθυνο προγράμματος Dr. William Wertheim. Kατά τη διάρκεια της ειδικότητας της Παθολογίας στο SBUMC απέκτησα κλινική εμπειρία σε όλο το φάσμα των παθήσεων της Παθολογίας αντιμετωπίζοντας βαρύτατα και σύμπλοκα περιστατικά ενός Πανεπιστημιακού τριτοβάθμιου κέντρου αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή του Long Island της Νέας Υόρκης υπό την επίβλεψη καταξιωμένων Καθηγητών και Διευθυντών Κλινικών. Επίσης συμμετείχα ενεργά στις ακαδημαϊκές δραστηριότητες του προγράμματος εκπαιδεύοντας με διαλέξεις και με μαθήματα νεότερους ειδικευομένους και φοιτητές του Πανεπιστημίου καθώς κατείχα τη θέση του Assistant Clinical Instructor. Λόγω του ήδη υπάρχοντος έντονου ενδιαφέροντος μου για την Καρδιολογία, κατά τη διάρκεια της ειδικότητας Παθολογίας εκπαιδεύτηκα στην διάγνωση και θεραπεία καρδιολογικών ασθενών στις Καρδιολογικές Κλινικές αλλά και στην Καρδιολογική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Mετά την ολοκλήρωση της ειδικότητας έλαβα τον τίτλο της ειδικότητας Εσωτερικής Παθολογίας στις Η.Π.Α (Diploma of Resident in Internal Medicine) και μετά από επιτυχείς πανεθνικές εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Εσωτερικής Παθολογίας έλαβα τον τίτλο του “Board Certified” from the American Board of Internal Medicine (ABIM) το 2014

Eιδικότητα Καρδιολογίας και Πιστοποιήσεις

Το 2014 επιλέχθηκα ανάμεσα σε πληθώρα υποψηφίων προκειμένου να ξεκινήσω την ειδικότητα Καρδιολογίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο SBUMC όπου και απέκτησα τον τίτλο της ειδικότητας Καρδιολογίας (Diploma of Fellow in Cardiovascular Disease) υπό τον Επικεφαλής Καρδιολογικού Τομέα του Stony Brook University Medical Center Professor Javed Butler και της υπευθύνου προγράμματος Dr. Noelle Mann. Κατά τη διάρκεια της ειδικότητας απέκτησα πολύτιμη εμπειρία σε ευρύ φάσμα καρδιολογικών παθήσεων σε όλους τους τομείς της Καρδιολογίας. Στον τομέα καρδιαγγειακής απεικόνισης υπό την Διευθύντρια Dr. Smadar Kort απέκτησα μεγάλη υπερηχογραφική εμπειρία με την διενέργεια μεγάλου αριθμού μελετών (υπερηχογράφημα καρδιάς, δυναμική υπερηχογραφία και διοισοφάγεια υπέρηχα) σε ευρύ φάσμα καρδιαγγειακών παθήσεων όπως σε στεφανιαία νόσο, βαλβιδοπάθεια, μυοκαρδιοπάθειες (υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αρρυθμιογόνο μυοκαρδιοπάθεια, διατατική, περιοριστικές μυοκαρδιοπάθειες), καρδιακή ανεπάρκεια και νόσους περικαρδίου. Στον τομέα της επεμβατικής καρδιολογίας εργάστηκα στενά με αναγνωρισμένους επεμβατικούς καρδιολόγους όπως ο Dr. Allen Jeremias, ο Dr. Anil Μani και ο Professor William Lawson και απέκτησα εμπειρία στη διενέργεια επεμβατικής στεφανιογραφίας ενώ στην ηλεκτροφυσιολογία υπό την επίβλεψη του Διευθυντή Dr. Eric Rashba ειδικεύθηκα στην διάγνωση και στη θεραπεία αρρυθμιών όπως επίσης και στην εκτίμηση της λειτουργίας εμφυτεύσιμων συσκευών. Στο τμήμα Μυοκαρδιοπαθειών και Καρδιακής Ανεπάρκειας υπό τον Διευθυντή του τμήματος Dr. Hal Skopicki απέκτησα σημαντική κλινική εμπειρία στην διάγνωση, αντιμετώπιση και παρακολούθηση ασθενών με ευρέου φάσματος μυοκαρδιοπάθειες συμπεριλαμβανομένων πολύπλοκων περιστατικών με ανάγκη για μεταμόσχευση καρδιάς ή ανάγκη για συσκευές υποβοήθησης αριστερής ή δεξιάς κοιλίας. Συμμετείχα στα συμβούλια για την απόφαση τοποθέτησης συσκευών υποβοήθησης καρδιάς. Κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης εκπαιδεύα με διαλέξεις, μαθήματα και παρουσιάσεις νεότερους ειδικευομένους και φοιτητές του Πανεπιστημίου καθώς κατείχα τη θέση του Assistant Clinical Instructor. Mετά από επιτυχείς εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Καρδιολογίας σε πανεθνικό επίπεδο, έλαβα την πιστοποίηση και τον τίτλο του “Board Certified” από το American Board of Cardiovascular Disease το 2017

Εξειδίκευση στην Υπερηχογραφία Καρδιάς

Mετά από επιτυχείς εξετάσεις Πιστοποίησης της Αμερικανικής Επιτροπής Υπερηχογραφίας σε πανεθνικό επίπεδο έλαβα την πιστοποίηση και τον τίτλο του “Board Certified” από το National Board of Echocardiography όπως επίσης και την πιστοποίηση και τον τίτλο του ‘’Βoard Certified” στην πυρηνική καρδιολογία από το Board of Nuclear Cardiology (CBNC, USA) Το 2017 επιλέχθηκα από το παγκοσμίου φήμης Νοσοκομείο Mayo Clinic στο Rochester της Μινεσότα των Η.Π.Α για εξειδίκευση στην υπερηχογραφία καρδιάς όπου εκπαιδεύτηκα και διενήργησα μεγάλο αριθμό υπερηχογραφικών μελετών (διαθωρακικά υπερηχογραφήματα, δυναμική υπερηχογραφία και διοισοφάγεια υπέρηχα) σε ασθενείς με σύμπλοκη βαλβιδοπάθεια και μυοκαρδιοπάθειες όπως υπετροφική μυοκαρδιοπάθεια, αρρυθμιογόνο μυοκαρδιοπάθεια δεξιάς και αριστερής κοιλίας, καρδιακή αμυλοείδωση και καρδιακή σαρκοείδωση. Kατά τη διάρκεια της εξειδίκευσής μου υπό την Διεύθυνση της Prof. Patricia Pellikka και της υπευθύνου προγράμματος Dr. Rekha Mankad εργάστηκα και εκπαιδεύτηκα στενά με κορυφαίους Καρδιολόγους και παγκόσμια αναγνωρισμένους υπερηχογραφιστές και κλινικούς Καρδιολόγους εξαιρετικά εξειδικεύμενους ο καθένας στον τομέα του ανάμεσα τους ο Prof. Jae Oh, o Prof. Sorin Pislaru, ο Dr. Hector Michelena, o Prof. Maurice Sarano, o Dr. Sunil Mankad, ο Dr. Joseph Maalouf, o Dr. Vuyisile Nkomo και η Dr. Martha Grogan. Διενήργησα μεγάλο αριθμό διεγχειρητικών διοισοφαγείων μεταξύ πολλών άλλων σε περιστατικά ρομποτικής επιδιόρθωσης μιτροειδούς του Prof. Joseph Dearani και σε περιστατικά διαφραγματικής μυεκτομής για υπετροφική μυοκαρδιοπάθεια σε περιστατικά του Prof. Hartzell Schaff. Διενήργησα μεγάλο αριθμό διαθωρακικών και διοισοφαγείων υπερήχων με τρισδιάστατη απεικόνιση κατά τη διάρκεια επεμβάσεων τοποθέτησης διαδερμικών βαλβίδων στη θέση της αορτικής και της μιτροειδούς, παρείχα υπερηχογραφική καθοδήγηση με απεικόνιση για την τοποθέτηση Mitral Clip, την σύγκλειση παραβαλβιδικών διαφυγών στη θέση της μιτροειδούς, την τοποθέτηση συσκευών Watchman στο ωτίο του αριστερού κόλπου και παρείχα υπερηχογραφική καθοδήγηση κατά τη διάρκεια βιοψιών δεξιάς κοιλίας.

Αναγνώριση ειδικότητας και εξειδίκευσης στην Ελλάδα

Μετά το πέρας οκτώ χρόνων στις Η.Π.Α και παρά το γεγονός ότι έγινα αποδέκτρια επαγγελματικών προτάσεων για καριέρα στην Αμερική αποφάσισα να επιστρέψω στην Ελλάδα με την οικογένειά μου προκειμένου να παρέχω στην χώρα μου την πολύτιμη εμπειρία και γνώση που απέκτησα στην Αμερική. Μετά από γραπτές και προφορικές εξετάσεις υπό τον καθηγητή κ. Γεώργιο Χάχαλη έλαβα την πιστοποίηση αναγνώρισης της ειδικότητας της Καρδιολογίας στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2018. Μετά από εξετάσεις υπό τον καθηγητή κ. Οικονομίδη έλαβα την πιστοποίηση της αναγνώρισης νεότερων τεχνικών των υπερήχων στην Ελλάδα (Stress echo, Διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα, Tissue Doppler, Strain) τον Μάιο του 2018.

Επαγγελματική δραστηριότητα

Το κλινικό μου ενδιαφέρον καλύπτει ένα ευρύ φάσμα της Καρδιολογίας συμπεριλαμβανομένης της προληπτικής καρδιολογίας με την σύγχρονη αντιμετώπιση παθήσεων όπως υπέρτασης, δυσλιπιδαιμίας και μεταβολικού συνδρόμου, της στεφανιαίας νόσου, της καρδιακής ανεπάρκειας, των αρρυθμιών, των βαλβιδοπαθειών, των μυοκαρδιοπαθειών και της μυοκαρδίτιδας/περικαρδίτιδας. Λόγω της εξειδίκευσης μου στο υπέρηχο καρδιάς έχω ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο στις βαλβιδοπάθειες όσο και στις μυοκαρδιοπάθειες στις οποίες νόσους παρέχω την υπερηχογραφική κάλυψη όσον αφορά την διάγνωσή τους αλλά και την παρακολούθησή τους.


Εξειδίκευση

  • Υπερηχογραφία Καρδιάς

Καλυπτόμενες ασφάλειες

  • Ιδιωτική

Προσωπική ιστοσελίδα

paraskevikoutrolou.gr

Τι είναι στεφανιαία νόσος;

Η Παρασκευή Κουτρολού, ειδική καρδιολόγος, μας εξηγεί τι είναι η στεφανιαία νόσος.

Τι εννοούμε με τον όρο βαλβιδοπάθειες;

Η καρδιολόγος, Παρασκευή Κουτρολού, μας εξηγεί τι εννοούμε με τον όρο βαλβιδοπάθειες;

Τι είναι η αρτηριακή υπέρταση;

Η καρδιολόγος, Παρασκευή Κουτρολού, μας εξηγεί τι είναι η αρτηριακή υπέρταση.

Διαθέσιμες ώρες

Δευτέρα - Παρασκευή 09:00-19:00


Τηλέφωνο επικοινωνίας

Κάνε κλικ για να εμφανιστεί το τηλέφωνο