doctor image

Γιακουμάκη Πηνελόπη
Οδοντίατρος

Η Πηνελόπη Γιακουμάκη, πήρε το πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1976 και αμέσως ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία. Σήμερα έχει δημιουργήσει τον δικό της χώρο στο Athens Dental Care στον οποίο παρέχει οδοντιατρική περίθαλψη υψηλών προδιαγραφών.

Βιογραφικό

Τα πρώτα χρόνια

Η κα Πηνελόπη Γιακουμάκη, γεννήθηκε το 1953 στη Θεσσαλονίκη. Το 1976 πήρε το πτυχίο από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1977 ξεκίνησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, στην Οδοντιατρική Σχολή Paris XIII (Montrouge) στο Παρίσι. Τελειώνοντας τις σπουδές της το διάστημα 1980-82 εργάσθηκε, στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα, στις Βρυξέλλες, με απογευματινή απασχόληση σε οδοντιατρείο. Το 1980 επέστρεψε στην Ελλάδα. Μέχρι το 1982 εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου και συμμετείχε σε συνέδρια, στην εκπόνηση επιστημονικών ερευνών, εργασιών και στην πραγματοποίηση προληπτικών προγραμμάτων σε σχολεία της Αθήνας και της επαρχίας, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1984 ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία, ασκώντας αποκλειστικά την Ορθοδοντική στο ιατρείο της. Αυτήν την περίοδο -στο πλαίσιο προσπάθειας αναβάθμισης του Ορθοδοντικού Κέντρου του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων- της έγινε πρόταση συμμετοχής της εκεί. Εργάσθηκε επί μια πενταετία και ταυτόχρονα με την άσκηση της Ορθοδοντικής στο ιατρείο της, ανέλαβε, παρακολούθησε και θεράπευσε πληθώρα ορθοδοντικών περιστατικών τόσο στη Αθήνα όσο και στη Ρόδο, όπου ήταν υπεύθυνη των ορθοδοντικών περιστατικών του Ιδρύματος. Η θητεία της εκεί, της προσέφερε μετά τα χρόνια σπουδών της την πολύτιμη απαραίτητη πλούσια κλινική εμπειρία και την ηθική απολαβή της κοινωνικής προσφοράς. Συμμετείχε σε οδοντιατρικά μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, σε παιδοδοντικά συνέδρια κι επιστημονικές εργασίες.

Athens Dental Care

Μετά τη γέννηση της δεύτερης κόρης της ιδιώτευσε ασχολούμενη με τη δημιουργία του Αthens Dental Care, ενός φοιτητικού οράματος το οποίο ήταν η παροχή ολοκληρωμένης και υψηλών προδιαγραφών οδοντιατρική περίθαλψη από ομάδα οδοντιάτρων όλων των ειδικοτήτων σε ενιαίο χώρο - ένα είδος οδοντιατρικής κλινικής! Το Athens Dental Care έγινε πραγματικότητα το 2006. Mία καταρτισμένη επιστημονική ομάδα οδοντιάτρων διαφόρων ειδικοτήτων προτείνει και εφαρμόζει στους ασθενείς ολοκληρωμένα πρωτόκολλα αποκατάστασης του στόματος, σύμφωνα με τις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις στο χώρο της οδοντιατρικής και με προσανατολισμό πάντα κατά την άσκηση της οδοντιατρικής, στην "πράσινη" διαχείριση του ιατρείου. Το 2010 εργάσθηκε και συμμετείχε στην επιστημονική ομάδα του "Detox Center", εταιρία φυσικής υγείας και διατροφής, όπου αποκόμισε πλήθος γνώσεων τις οποίες και μεταδίδει στους μικρούς και μεγάλους ασθενείς της στο Athens Dental Care. Παράλληλα με την άσκηση της ορθοδοντικής έχει τη φιλοδοξία το πέρασμα των μικρών ασθενών της από το Athens Dental Care να τους κάνει καλύτερους ανθρώπους και πολίτες, και το ιατρείο να είναι μια κυψέλη παροχής υγείας, σωματικής και πνευματικής, πέρα από την αυστηρά στοματική υγεία.

Εργασία στο εξωτερικό

Από το 2013 μέχρι τώρα εργάζεται επίσης και στις Βρυξέλλες όπου έχει αναλάβει το Ορθοδοντικό Τμήμα των Οδοντιατρικών Κλινικών Clinique Antoine Depage (2013-2014) και Centre Dentaire de Jette.

Λοιπή δραστηριότητα

Είναι μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ορθοδοντικής Εταιρείας (ΕΟS), ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Κοινωνικής Οδοντιατρικής, μέλος στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Βελγίου (Societe de Medecine Dentaire) και πρώην επιστημονικός συνεργάτης της οδοντιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για να έχει συνεχή εκπαίδευση και πληρέστερη ενημέρωση των εξελίξεων στην επιστήμη της παρακολουθεί επιστημονικές ημερίδες, οδοντιατρικά και ορθοδοντικά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συγγράψει και μεταφράσει βιβλία, έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ».

Εθελοντισμός

Ανήκει στους υποστηρικτές της Green Peace, της Unicef και έχει υιοθετήσει δυο παιδάκια στην Αφρική μέσω της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Αction Aid.


Εξειδίκευση

  • Αόρατη Ορθοδοντική για ενήλικες με διαφανείς νάρθηκες (clear aligners)
  • Ορθοδοντική παίδων και ενηλίκων

Καλυπτόμενες ασφάλειες

  • Δημόσια
  • Ιδιωτική

Προσωπική ιστοσελίδα

www.athensdentalcare.gr

Τι είναι αόρατη ορθοδοντική;

H οδοντίατρος, Πηνελόπη Γιακουμάκη, μας εξηγεί τι είναι η αόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια και πως γίνεται.

Διαθέσιμες ώρες

Δευτέρα - Παρασκευή 12:00-20:30


Τηλέφωνο επικοινωνίας

Κάνε κλικ για να εμφανιστεί το τηλέφωνο