Τέλος στη Θυλακίτιδα & στην Ανεπιθύμητη Τριχοφυΐα

Κία Παπαδοπούλου
Δημοσιογράφος

Σε μια εποχή που τα δώρα της σύγχρονης αισθητικής σε πρόσωπο και σώμα δεν είναι προνόμιο αλλά ο κανόνας στην καθημερινότητα ανδρών και γυναικών, η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα εξακολουθεί να αποτελεί πηγή άγχους και αμηχανίας, η οποία εντείνεται όσο πλησιάζει το καλοκαίρι.

Η ανεπιθύμητη τριχοφυία είτε είναι βιολογικά φυσιολογική, είτε αποτελεί αποτέλεσμα παθολογικής κατάστασης, έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική διάθεση, ειδικά των γυναικών και στιγματίζει τη θηλυκότητά τους.

Προτεραιότητα η Αποτρίχωση

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ετήσιας παγκόσμιας έρευνας της International Society of Aesthetic Plastic Surgery-ISAPS, η αποτρίχωση παραμένει στην πρώτη πεντάδα των μη χειρουργικών αισθητικών επεμβάσεων που πραγματοποιήθηκαν το 2021 σε γυναίκες και άνδρες.

Πιο συγκεκριμένα η αποτρίχωση βρίσκεται στην τρίτη θέση μετά τις καθιερωμένες δημοφιλείς θεραπείες botox και υαλουρονικού οξέος (οι οποίες σημείωσαν νέα αύξηση το 2021 στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών) δείχνοντας ότι η επιθυμία για καθαρό απαλλαγμένο από την ανεπιθύμητη τριχοφυία δέρμα αποτελεί βασική προτεραιότητα.

Ένα σημαντικό ποσοστό του γυναικείου πληθυσμού (40%) υπολογίζεται ότι αντιμετωπίζει κάποιας μορφής ανεπιθύμητη τριχοφυία. Οι αιτίες της υπερτρίχωσης δεν είναι πάντα σαφείς, ωστόσο το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, ορμονικές διαταραχές, καθώς και κάποια φάρμακα συμβάλλουν στην εμφάνισή της.

Κάθε θεραπευτική επιλογή για την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα πρέπει να ανταποκρίνεται όχι μόνο στην αισθητική εικόνα αλλά και στην αντιμετώπιση των αιτίων που πιθανώς ευθύνονται γι΄αυτή.

Οι παραδοσιακές, κουραστικές και χρονοβόρες θεραπείες αποτρίχωσης έχουν αντικατασταθεί σε μεγάλο βαθμό από τη laser αποτρίχωση, η οποία αναδεικνύεται σε κορυφαία επιλογή για την αντιμετώπιση της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Οι ειδικοί της Facemed Clinic επισημαίνουν ότι η σύγχρονη τεχνολογία laser αντιμετωπίζει σήμερα οριστικά, με ασφάλεια και με σεβασμό στο δέρμα το πρόβλημα της ανεπιθύμητης τριχοφυΐας.

Laser Αποτρίχωση

Η laser αποτρίχωση Αλεξανδρίτη, η οποία εφαρμόζεται στη Facemed Clinic, χρησιμοποιεί μια εστιασμένη δέσμη φωτός, η οποία απορροφάται από τη χρωστική ουσία των τριχών(μελανίνη) με αποτέλεσμα ο θύλακας τους να καταστρέφεται. Αυτό σημαίνει ότι οι τρίχες σταδιακά δεν θα μπορούν να αναπτυχθούν ξανά.

Σημειώστε ότι οι τρίχες δεν πέφτουν όλες αμέσως. Θα συνεχίσουν να πέφτουν για αρκετές ημέρες ή και εβδομάδες.

Η Laser αποτρίχωση Αλεξανδρίτη μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε σημείο του προσώπου και του σώματος.

Οι περιοχές που συνήθως επιλέγονται από τις γυναίκες είναι, το άνω χείλος,το πηγούνι τα πόδια, η περιοχή μπικίνι και οι μασχάλες, ενώ οι άντρες επιλέγουν να αφαιρέσουν την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα στην πλάτη και στο λαιμό τους.

Καθώς η laser αποτρίχωση επηρεάζει μόνο τα ενεργά αναπτυσσόμενα θυλάκια της τρίχας , είναι πιθανό να χρειαστούν αρκετές συνεδρίες για να αντιμετωπιστεί η ανεπιθύμητη τριχοφυία. Αυτό συμβαίνει επειδή η ανάπτυξη και η απώλεια των τριχών ακολουθεί έναν φυσικό κύκλο και η laser αποτρίχωση λειτουργεί καλύτερα όταν τα τριχοθυλάκια βρίσκονται στο στάδιο της αναγέννησης.

Laser ενάντια στη Θυλακίτιδα

H Laser αποτρίχωση μπορεί να συμβάλλει και στην αντιμετώπιση της επώδυνης και ιδιαίτερα ενοχλητικής θυλακίτιδας, της φλεγμονής που προκαλείται στο δέρμα όταν οι θύλακες των τριχών μολύνονται.

Ένας τύπος θυλακίτιδας είναι και το εξάνθημα που προκαλείται στο δέρμα από τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα από το ξύρισμα, ο οποίος δεν οφείλεται σε μόλυνση.

Η laser θεραπεία αποτρίχωσης είναι δημοφιλής, δεν παύει όμως να είναι μια ιατρική διαδικασία που πρέπει να πραγματοποιείται πάντα από εκπαιδευμένο γιατρό ή υπό ιατρική επίβλεψη.

Η laser αποτρίχωση είναι επικίνδυνη σε άπειρα χέρια. Μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα μόνιμες αλλαγές στο χρώμα του δέρματος και ουλές. Γι΄αυτό φροντίστε να εμπιστευτείτε την υγεία του δέρματός σας σε οργανωμένους υγειονομικά χώρους με το κατάλληλο επιστημονικό προσωπικό.

Ερωτήσεις

1.Η laser αποτρίχωση απευθύνεται σε όλους;

Απ: Οι θεραπείες laser αποτρίχωσης απευθύνονται σε άνδρες και γυναίκες. Ωστόσο, πριν την έναρξη της θεραπείας σας, όπως και σε κάθε ιατρική διαδικασία, θα ενημερώσετε τον γιατρό για το ιατρικό ιστορικό σας, καθώς και αν είστε έγκυος.

2.Τελικα η laser αποτρίχωση είναι πιο οικονομική από τις παραδοσιακές μεθόδους αποτρίχωσης;

Απ: Αν συγκρίνει κανείς τα κόστη συμβατικών μεθόδων και laser αποτρίχωσης μακροπρόθεσμα, η laser αποτρίχωση είναι σαφώς πιο οικονομική λύση.