ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε: Εγκατάσταση Νέου Υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στο Ιατρικό Αθηνών

Κία Παπαδοπούλου

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών επενδύει σε σύγχρονο υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και συνεργάζεται με την ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε για την εγκατάσταση ενός νέου υπερσύγχρονου Αξονικού Τομογράφου στην κλινική του ψυχικού.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας είναι να αναβαθμίσει την παροχή ιατρικής φροντίδας με τη χρήση των πιο πρόσφατων επιτευγμάτων στον τομέα της ιατρικής τεχνολογίας και συγκεκριμένα στον χώρο της απεικόνισης. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα της ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε προχώρησε στην προμήθεια ενός αξονικού τομογράφου υψηλής παραγωγικότητας 160 τομών του κατασκευαστικού οίκου Canon Medical Systems – Ιαπωνίας ο οποίος ενσωματώνει την πλέον σύγχρονη τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης επιτυγχάνοντας τη βέλτιστη απεικονιστική ικανότητα στη χαμηλότερη δυνατή δόση.

Ο αξονικός τομογράφος Aquilion Prime SP είναι ο πλέον σύγχρονος αξονικός τομογράφος της κατηγορίας του. Παράγει 160 ταυτόχρονες τομές ανά περιστροφή με το μικρότερο ελάχιστο πάχος τομής 0.5 mm και με τον τελευταίας τεχνολογίας αλγόριθμο Τεχνητής Νοημοσύνης AiCE επιτυγχάνει εικόνες πολύ υψηλής ανάλυσης και διαγνωστικής αξίας. Με την τεχνολογία pureVISION Optics σε συνεργασία με τον AiCE και το AEC εξατομικεύει την ακτινοβολία στις ανάγκες της εξέτασης και τον σωματότυπο του εξεταζόμενου, διεξάγοντας εξετάσεις πολύ χαμηλής δόσης ακτινοβολίας.

Επιπλέον, ο νέος αξονικός τομογράφος διαθέτει εργονομικό σχεδιασμό, μεγάλο άνοιγμα Gantry, 78 cm, και εξεταστική τράπεζα με μεγάλο εύρος κινήσεων και αντοχής, ο οποίος σε συνδυασμό με την υψηλή ταχύτητα, πολύ μικρός χρόνος εξέτασης, εξασφαλίζει άνεση στον εξεταζόμενο. Εκτός από εξετάσεις ρουτίνας σε ολόκληρο το σώμα σε ενήλικες και παιδιά μπορεί να πραγματοποιήσει εξειδικευμένες εξετάσεις, με τα πλέον σύγχρονα προγράμματα που διαθέτει, όπως Αξονική Στεφανιογραφία Καρδιάς χαμηλής δόσης, υποβοήθηση TAVI, αξονική αγγειογραφία, αξονική κολονοσκόπιση, μελέτη αιμάτωσης εγκεφάλου, μελέτη πνευμονικού ιστού με δυνατότητα εξετάσεων πρόληψης χαμηλής δόσης κ.λ.π..

O Γενικός Διευθυντής της Πρώτον Α.Ε. Παναγιώτης Γεωργίου, ανέφερε: «Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών αποτελεί στρατηγικό συνεργάτη μας με στόχο την βελτιστοποίηση της συνολικής εμπειρίας των εξεταζόμενων - ασθενών, αλλά και την διευκόλυνση και αναβάθμιση του έργου των επαγγελματιών της υγείας. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που επεκτείνουμε σταθερά την συνεργασία μας με την εγκατάσταση και λειτουργία νέων απεικονιστικών μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας για την παροχή ποιοτικών και καινοτόμων υπηρεσιών υγείας».

Σχετικά με την ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε
Η ΠΡΩΤΟΝ Α.Ε. αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους προμηθευτές ιατρικού εξοπλισμού στην ελληνική αγορά, παρέχοντας ιατρικές συσκευές, συστήματα και αναλώσιμα προηγμένης τεχνολογίας σε νοσοκομεία και κλινικές. Παράλληλα, η εταιρεία έχει καθιερωθεί και ως «ηγέτης» στην προμήθεια συστημάτων ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας, καλύπτοντας μεγάλο εύρος λύσεων και εφαρμογών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε https://www.proton-sa.gr/ και το LinkedIn.