Οι Top θεραπείες κατά της Κυτταρίτιδας

Κία Παπαδοπούλου
Δημοσιογράφος

Αν το καλοκαίρι σημαίνει για κάποιους χαλαρή διάθεση, για κάποιους άλλους και άλλες το άγχος της εμφάνισης στην παραλία με κυτταρίτιδα μοιάζει με εφιάλτη.
Βαθουλώματα στους μηρούς, όψη φλοιού πορτοκαλιού ή cottage cheese, όπως και να αποκαλείται η κυτταρίτιδα, διαμορφώνει μια αντιαισθητική εικόνα στο δέρμα, η οποία μπορεί να μην υποδηλώνει κάποια βλάβη στην υγεία, τραυματίζει όμως τη γυναικεία αυτοπεποίθηση.

Γένους θηλυκού η Κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα είναι γένους θηλυκού, καθώς επηρεάζει περίπου 9 στις 10 γυναίκες, οι οποίες έχουν περάσει την εφηβεία, ενώ και οι άνδρες δεν είναι ανεπηρέαστοι, εμφανίζοντας όμως κυτταρίτιδα σε πολύ μικρότερο ποσοστό της τάξης του 10%. Αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες έχουν διαφορετικούς μύες, λίπος και κατανομή συνδετικού ιστού σε σχέση με τους άνδρες.
Επιπλέον, γενετικοί παράγοντες, το φύλο, η ηλικία, η ποσότητα του λίπους που υπάρχει στο δέρμα, καθορίζουν σε σημαντικό ποσοστό το πόση κυτταρίτιδα θα εμφανίσετε και πόσο ορατή θα είναι.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα χάνει την ελαστικότητά του και γίνεται πιο λεπτό με αποτέλεσμα η κυτταρίτιδα να γίνεται περισσότερο εμφανής. Το ίδιο συμβαίνει και με το αυξημένο βάρος.

Σύγχρονες Μη Επεμβατικές Θεραπείες

Σήμερα η ιατρική τεχνολογία προσφέρει μια σειρά από θεραπευτικές προσεγγίσεις για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Η συμβουλή του ειδικού γιατρού, δερματολόγου ή πλαστικού χειρουργού θα σας οδηγήσει στην ιδανική για τη δική σας περίπτωση επιλογή.

Οι ειδικοί της Facemed Clinic προτείνουν σύγχρονες μη χειρουργικές θεραπείες που αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την κυτταρίτιδα και αναζωογονούν πραγματικά το δέρμα.

Μεσοθεραπεία Σώματος

Η μεσοθεραπεία σώματος, μια εξαιρετική θεραπεία για σύσφιξη, τόνωση και βαθιά αναζωογόνηση του δέρματος, εφαρμόζεται και για την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους. Στην ενδοδερμική μεσοθεραπεία εγχέονται υλικά με λιποδιαλυτικές και συσφικτικές ιδιότητες στα επιλεγμένα σημεία του σώματος.

Ο συνδυασμός των ουσιών που εγχέονται στο σώμα δρα με στόχο τη μείωση της χαρακτηριστικής εικόνας φλοιού πορτοκαλιού που εμφανίζει η κυτταρίτιδα, κάνοντας το δέρμα πιο σφριγηλό με μεγαλύτερη ελαστικότητα.

Οι συνεδρίες της μεσοθεραπείας σώματος πραγματοποιούνται σε μεσοδιάστημα 1 έως 2 εβδομάδων, ενώ συνήθως απαιτούνται 4 έως 6 επαναλήψεις για να φτάσει κανείς στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Θεραπεία Exilis Elite

Συνδυάζοντας τις ραδιοσυχνότητες με τα κύματα υπερήχων σε ένα μοναδικό, δυναμικό «δίδυμο» η Exilis Elite Therapy φτάνει στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, διεγείροντας τη δημιουργία κολλαγόνου, ενώ παράλληλα στοχεύει στα ανεπιθύμητα λιποκύτταρα προκαλώντας λιπόλυση.

Η Exilis Elite μπορεί να εφαρμοστεί σχεδόν σε κάθε σημείο του σώματος προκαλώντας λιποδιάλυση, σύσφιξη, αντιμετώπιση του χαλαρού περιγράμματος, καθώς και μείωση της κυτταρίτιδας.

Η θεραπεία απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες και ανάλογα με την υπό θεραπεία περιοχή και την κατάσταση του δέρματος πραγματοποιούνται 2 έως 4 θεραπείες με διαφορά περίπου 7 έως 10 ημέρες.

Παράλληλα με κάθε θεραπεία οι αλλαγές στο lifestyle συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.Η απώλεια βάρους αν έχετε μερικά κιλά παραπάνω και η σωματική άσκηση γενικότερα βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, ενώ η υγιεινή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά διατροφή η επαρκής ενυδάτωση, καθώς και η διακοπή του καπνίσματος μπορούν νά βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Τέλος μην παραλείπετε το αντηλιακό σας, το οποίο προστατεύει από τις ακτίνες Uv που μπορει να βλάψουν το κολλαγόνο σας, το πολύτιμο συστατικό για την αντιμετώπιση της κυττ;ρίτιδας.

Ερωτήσεις

1. Γιατί κάποιες γυναίκες δεν εμφανίζουν κυτταρίτιδα;
Απ: Διότι σε κάποιες, τυχερές ομολογουμένως, γυναίκες η παραγωγή κολλαγόνου είναι άφθονη.

2. Μπορεί η άσκηση να μειώσει την κυτταρίτιδα;
Απ: Η άσκηση συμβάλλει στην πρόληψη ή στη μείωση της κυτταρίτιδας, δεν αποτελεί όμως θεραπευτικό μέσο για την αντιμετώπισή της.

3. Υπάρχουν απαγορευμένες τροφές για την κυτταρίτιδα;
Απ: Με την αυστηρή έννοια του όρου όχι. Οι κακές διατροφικές συνήθειες όμως που περιλαμβάνουν αλάτι συντηρητικά, λίπη και πολλούς υδατάνθρακες μπορούν να επιδεινώσουν την εικόνα της κυτταρίτιδας.